Sikker og nem væskeregistrering - Sekoia

Sikker og nem væskeregistrering

Sådan registrerer du væske for en borger

Vælg en borger i Sekoia

Hvilken borger vil du registrere væske hos?

Når du er på opgavelisten i Sekoia, kan du lave en væske-registrering. Først skal du vælge hvilken borger, du vil registrere væske for.
Definer hvilken type væske der udleveres

Hvilken type væske blev udleveret?

Efter du har valgt borger, bliver du bedt om lidt flere detaljer. Først skal du dokumentere, hvor meget væske der er blevet tilbudt. Derefter hvilken type af væske der er tale om. F.eks. vand, juice eller kaffe. Til sidst registrerer du, hvornår væsken er udleveret.
Hvor meget væske bliver leveret

Hvor meget væske er blevet indtaget?

For at færdiggøre registreringen skal du registrere, hvor meget borgeren har drukket. I en situation hvor borgeren drikker et glas vand, mens du er til stede er det nemt. I situationer, hvor borgeren får stillet en kande med vand ind til sig, giver det ikke mening at registrere mængden med det samme.
Opfølgning på væskeindtag

Opfølgning på væskeindtag

Vender du først tilbage senere for at tjekke, hvor meget borgeren har drukket, kan det være svært at huske væskeindtaget. F.eks. på grund af travlhed eller fordi det er på tværs af vagtlag. Derfor laver Sekoia automatisk en opgave om opfølgning af indtaget væske.

Sæt daglige væskemål og træk rapporter fra din computer

Fra computeren kan du gøre følgende:

  • Sætte et dagligt væskemål for borgeren i ml
  • Hente en væskerapport for en eller flere borgere over en ønsket periode

Det daglige væskemål kan ændres løbende, hvis der er behov for dette.

Rapporten kan hentes som PDF-fil eller CSV-fil, gemmes og/eller udskrives, hvis dette ønskes. Den vil både vise, hvad borgeren har fået tilbudt af væske, og hvad de har indtaget.