Handleplanen som en del af hverdagen - Sekoia

Handleplanen som en del af hverdagen

Landsbyen Sølund ønskede en mere systematisk tilgang og en tæt koordination af de pædagogiske og tværfaglige opgaver. Derfor faldt valget på Sekoia.
Den store forskel fra før til nu er, at vi har fået meget mere fokus på at lave dataindsamlinger, idet dokumentationen nu foregår ude hos borgeren. Det har gjort vores arbejdsgange nemmere.
Søren Lytzau, Udviklingskonsulent og Fysioterapeut

Alle ved hvad de skal gøre

Ved implementering af Sekoia har personalet nu altid opgaverne lige ved hånden. Det giver bedre overblik og struktur for alle medarbejderne. Socialpædagog Anna Christensen, forklarer:
”Sekoia har hjulpet mig rigtig meget, fordi alle opgaverne har en beskrivelse på hvordan de skal udføres. Jeg behøver ikke længere løbe efter en kollega. Med Sekoia er man ligesom i gang.”

Mere fokus på dataindsamling

Dokumentation er ikke længere en udfordring på kontoret, fordi personalet dokumenterer direkte ude hos borgeren. Tiden bliver bedre udnyttet, og man arbejder nu mere sikkert og målrettet med dataindsamling i hverdagen. Udviklingskonsulent og Fysioterapeut Søren Lytzau, fortæller:
”Den store forskel fra før til nu er, at vi har fået meget mere fokus på at lave dataindsamlinger, idet dokumentationen nu foregår ude hos borgeren. Det har gjort vores arbejdsgange nemmere.”

Målrettet arbejde med indsatsmål

Det stod klart for personalet i Landsbyen Sølund, at man manglede et redskab til at få indsatsmålene op af skrivebordsskufferne og ud i hverdagen. Ved hjælp af Sekoia, har alle arbejdet målrettet med opfyldelse af borgernes mål.

Søren Lytzau uddyber:
”Når vi har lavet den pædagogiske handleplan, så er den ofte endt i skuffen. Vi har ikke kunnet måle på, om indsatsmålet er nået. Nu vil vi gerne vende den om og sikre, at vi arbejder målrettet med borgernes mål.”

Fakta om Landsbyen Sølund

Siden 2018 har alle boenheder på Sølund brugt Sekoia
Landsbyen Sølund er Danmarks største sociale tilbud med 700 medarbejdere
Landsbyen Sølund er hjem for 230 beboere i alderen 18-95 år