Fra gule sedler til overblik og nærvær på Bertram Knudsens Have- Sekoia

Fra gule sedler til overblik og nærvær

Bertram Knudsens Have i Kolding indførte Sekoia med målet om at skabe bedre arbejdsgange med mere overblik i hverdagen.
Det er en lang proces (at blive digitale), men vi bliver bedre af det. Jeg kunne ikke forestille mig at arbejde på et plejecenter uden Sekoia.
Tanja Steenholt, SSA på Bertram Knudsens Have

Fra gule sedler til en ny, fælles arbejdskultur

Gule sedler, arbejdsbeskrivelser, døgnrytmerapporter og aktivitets­kalendere er et udpluk af de håndholdte værktøjer, personalet på plejecenteret Bertram Knudsens Have i Kolding har erstattet med Sekoia. De er gået fra en hverdag med stakkevis af papirer til en, hvor langt mere information er samlet digitalt – lige ved hånden. For Bertram Knudsens Have startede denne rejse tilbage i 2013, hvor 3 kommunale plejecentre blev slået sammen.

Ledelsen benyttede udfordringen her til at skabe en ny, fælles arbejdskultur, hvis formål var at sikre bedre arbejdsgange med et øget overblik. Overgangen fra papirbaseret dokumentation til at arbejde digitalt var dog ikke uden bekymringer, forklarer social- og sundhedsassistent, Tanja Steenholt:

”Da vi fik at vide, at vi ikke længere skulle bruge vores Mayland-kalendere, gemte vi dem i skabet i 6 måneder. Vi var bange for at misse noget.”

Mere nærvær i dagligdagen

På Bertram Knudsens Have er der fokus på at skabe nærvær mellem borgere og personale. Her har Sekoia hjulpet med at flytte fokus tilbage på opgaverne ude ved borgeren. Noget af den tid, der tidligere blev brugt på gangene og kontoret, bliver nu bl.a. brugt sammen med borgerne. Tidligere kunne det knibe med at opnå det overskud. Centerleder Helle Carlson forklarer:

”For mig giver det en god form for tryghed. Der er et godt overblik over dagens opgaver, og hvor langt vi er nået. Vi har et fællesskab og en dialog om, hvad er det vi skal lave i dag.”

Omvæltningen fra de papirbaserede arbejdsværktøjer til en digital løsning har været stor. Resultat har dog været, at Sekoia er blevet en essentiel del af arbejdskulturen. Tanja Steenholt konkluderer:

”Det er en lang proces (at blive digitale), men vi bliver bedre af det. Jeg kunne ikke forestille mig at arbejde på et plejecenter uden Sekoia.”

Andre facts fra Kolding Kommune

Sekoia blev implementeret på Bertram Knudsens Have i oktober 2013. Bertram Knudsens Have har i alt 90 plejeboliger med plads til 96 beboere og 120 ansatte
Efter flere års erfaring på Bertram Knudsens Have benytter flere plejecentre i kommunen nu Sekoia
I marts 2020 besluttede Kolding Kommune, at installere iPads i samtlige borgeres lejligheder, så personalet nu kan registrere medicin og andre plejeydelser ved borgeren